Pàgina d'inici‎ > ‎

Per què Nano?


Descobrint amb en Nano la nanociència i la nanotecnologia és el títol de la pàgina web creada per Anna Argemí i Llobet i Teresa Coma i Torres on podeu trobar una adaptació de la seqüència didàctica interdisciplinar Introducció al món Nano. Aquesta és el treball final del curs CTM+ (Programa de formació científica, tecnològica i matemàtica) del CESIRE presentat per Anna Argemí i Llobet, Teresa Coma i Torres, Theo Santiago i Colino i Isabel Garcia-Ramos i Quiroga.

Introducció al món Nano té com a objectiu principal introduir els alumnes d'ESO en el món de la nanoescala, la nanociència i la nanotecnologia a la vegada que vol fomentar les vocacions científiques dels joves i obrir portes cap a la ciència, la matemàtica i el pensament crític.

El fil conductor de totes les activitats és Nano, un personatge fictici. Els alumnes es posen en la seva pell, observen, fan les seves hipòtesis, investiguen, creen models matemàtics, experimenten i extreuen conclusions. Aquest personatge també permet treballar amb les matèries de català, anglès i visual i plàstica.

Actualment disposem de molts materials pensats per treballar els camps de la nanociència i nanotecnologia amb alumnes de secundària i també de batxillerat. En aquesta seqüència didàctica podeu trobar materials propis i d'altres adaptats de: